Sounding City Summer School

Sound City Summer School med undertitlen Sonic Interventions and Storytelling for Liveable Urban Spaces er en sommerskole, hvor studerende gennem lydobservationer og interventioner skal undersøge samspillet mellem beboere i urbane landskaber samt naturen i og omkring Struer.

Sommerskolen er et samarbejde mellem Aarhus Universitet og Sound Art Lab samt en lang række lokale aktører, bl.a. Bang & Olufsen, Harman-Samsung, Struer Kommune, Struer Museum og Lydens By.

In English! The Summer School and course materials are in English. You can read the full description, admission requirements and how to apply to the Sounding City Summer School below:

Find the full Course Description and apply here

Find hele programmet og tilmeld dig her

Sounding City Summer School foregår i perioden 31. juli - 18. august 2023.

Sommerskolen foregår over 3 uger. Den første uge foregår online, mens de sidste to uger foregår med case- og feltarbejde i Struer - Lydens By.

Undervisningen foregår på engelsk / The course and material are in English.

Online delen foregår den første uge af sommerskolen fra 31. juli til og d. 4. august.

Case- og feltarbejdet med lyd foregår de sidste to uger af sommerskolen off-campus i Struer - Lydens By. Det foregår i og omkring adressen på Peter Bangs Vej.

Fredag d. 18. august 2023 kl. 13.00 i Østergade 15, indgang B i kælderen th., 7600 Struer

Læs mere her: Fernisering (struer.dk)

En unik studiemulighed for lydentusiaster

Sounding City Summer School giver dig som studerende en unik mulighed for at undersøge lydens betydning for og indvirkning på urbane miljøer. I løbet af kurset kommer du til at møde kunstnere, ingeniører og andre, som arbejder professionelt med lyd. Undervisningen foregår dels i Sound Art Labs faciliteter på Peter Bangs Vej, dels ude i byrummet, og i naturen samt landskabet i og omkring Struer.

Sounding City's samarbejdspartnere

Sounding City Summer School planlægges og afholdes i samarbejde med en lang række spændende partnere og aktører, som alle bidrager til at gøre kurset til en helt særlig oplevelse. Vores samarbejdspartnere er:


Sommerkurset udbydes af Aarhus Universitet, og er et tilbud til studerende på Bachelorniveau eller derover. Kurset tilrettelægges, ledes og eksamineres af en lektor fra AU.

Læs mere om Aarhus Universitet her


Siden august 2021 har Sound Art Lab fungeret som et produktions- og udviklingsmiljø for lyd og lytning. SAL er her dedikeret til at skabe et formidlingsrum for lyd og kunst i Struer, hvoraf værkstedet tilbyder undervisning, arbejdspladser, kurser og ophold til interessenter. Du kan se frem til at arbejde på Sound Art Lab i forbindelse med case- og feltarbejdet.

Læs mere om Sound Art Lab her


Struer Museum er en vigtig aktør, når det gælder arbejdet med at bevare, forske og videreformidle om livet i og omkring Struer. Derudover har museet også stort fokus på at præsentere Struer som Lydens By i deres formidlingsarbejde.

Læs mere om Struer Museum her


Struer Kommune dækker et smukt område beriget med natur og et inspirerende internationalt erhvervsmiljø, der ofte centrer sig i lyd. Kommunen har stor interesse i at opbygge stærke uddannelsesmuligheder for studerende, der interesser sig for lyd, lydkunst, lytning og lignende. 

Struer Kommune indgår aktivt i sommerskolen ved at bidrage med forskellige cases som kommunen ønsker løst eller belyst gennem de studerendes feltarbejde.

Læs mere om Struer Kommune her


Lyd er en naturlig del af Struers DNA takket være virksomheder som bl.a. Bang og Olufsen, der har været med til at rodfæste lydindustrien i byen. Struer er dermed Lydens By – The Silicon Valley of Sound – hvis mission er at bruge lyd som inspiration til kunst, projekter, byudvikling, erhverv, events, velfærd, uddannelse med mere.

Læs mere om Lydens By her


Bang & Olufsen udvikler og producerer kvalitetsudstyr såsom højtalere, soundbars, TV og hovedtelefoner. I dag er deres eksklusive designs verdenskendt, men B&O havde sin start tilbage i 1925 i Struer, hvor brandet stadig har kontor. B&O har haft stor betydning for erhvervslivet i Struer samt Lydens vigtige komponent i Struers DNA som Lydens By.

Læs mere om Bang & Olufsen her


Harman er en veletableret Samsung virksomhed med kontor i bl.a. Struer. Virksomheden udvikler og producerer forskellige teknologiske produkter inden for lyd såsom høretelefoner, lydanlæg og højtaler. Hertil har Harman et bredt udvalg af velkendte brands under sig.

Læs mere om Harman her